Het WERELDHUIS, plek van Ontmoeting

Houten Ontmoet.nl

Foto's en video's van toen en nu van activiteiten rondom Het WERELDHUIS

Geef uw mening of ervaringen over Het Wereldhuis via ons Gastenboek.


Donatie aangeboden door het koor.

Donatie aangeboden door het koor.


Transsportbakfiets van Het WERELDHUIS. Transsportbakfiets van Het WERELDHUIS.


Onze vrijwilliger fietsenmaker met Aleid. Onze vrijwilliger fietsenmaker met Aleid.


Het ophalen van herbruikbare goederen in Houten. Het ophalen van herbruikbare goederen in Houten.


 

Maart 2018 Paas bloemstukken


Bijgaande foto’s geven een goede indruk hoeveel creativiteit een twintigtal dames en heren leggen in deze fraaie Paasbloemstukken. Dinsdag 27 maart 2018 werd in ons WERELDHUIS, onder leiding van Pascal Remkes, bloemarangeur, hard gewerkt met veel verschillende materialen om elk een eigen stuk te vervaardigen. Natuurlijk voerde het geel van de ontluikende lente en Pasen de boventoon.

Het was een inspirerende en welriekende middag. Voor herhaling vatbaar.   

Oktober 2017 Herfststukjes maken


Een twintigtal enthousiastelingen gingen aan de slag om met grote creativiteit fraaie herfststukjes te
maken. Onder leiding van Pascale werden de natuurlijke materialen verwerkt tot zeer verschillende
‘herfsttaarten’. Bijgaande foto’s geven een goede indruk van het resultaat.
Men was zo enthousiast dat er direct al werd opgegeven voor het maken van Kerststukken.


  

Zonder bronvermelding gebruik van de foto's niet toegestaan.

Freedom festival


Op zaterdag 23 april 2016 was Het WERELDHUIS het decor voor het door de kerken van Houten georganiseerde Freedom festival. Medewerking verleende Shine en Atleten in Actie. Hiervoor was naast Het WERELDHUIS ook de sporthal afgehuurd. In de sporthal vonden sportactiviteiten en plaats voor de groepen 6, 7 en 8. In Het WERELDHUIS zelf werd door Shine met jongere een programma ingestudeerd met als thema Vrijheid.

De opening werd verricht door wethouder Van Liere en interviews met reeds ingeburgerde vluchtelingen werden gehouden door Jocko Rensen. Een jeugdorkest uit Utrecht verleende spontane medewerking (zie foto's).

Het was een bijzonder geslaagde middag waar ook vele heerlijke hapjes en andere bestemming vonden.


  

  

Kerstbrunch in Het WERELDHUIS


Tweede Kerstdag 2017, ontmoetten een vijftigtal mensen elkaar in Het WERELDHUIS om te brunchen. We weten allemaal dat er veel mensen zijn die niemand hebben om Kerst mee te vieren, terwijl het voor alle anderen toch dagen zijn van het elkaar ontmoeten binnen gezin of vriendenkring. Het gaat er bij deze dagen juist om, bij elkaar te zijn en die Kerstgedachte van Liefde, een levende inhoud te geven. Vrijwilligers wilden graag iets voor die ander doen en er waren er die ook die samen met hun gezin aan de tweede Kerstdag wel eens een andere invulling wilden geven. Een invulling die juist verband hield met ‘Liefde doorgeven’, omzien naar die ander. Inmiddels heeft hier al herhaling van plaats gevonden in 2018 en 2019.

Die twee wensen waren eenvoudig te koppelen. Vrijwilligers en gasten kwamen naar het Lupine-oord waar de vuurkorf buiten de weg wees, waar de huiskamer(voormalige aula van de school) getooid was met prachtig gemaakte kerstversiering. De kerstbomen met verlichting en versiering, via het DOORGEEFLUIK binnengebracht, maakten het af.

De hal was omgetoverd in een lopend buffet op versierde tafels. De meest heerlijke gerechten, variërend van taart, bonbons en zelfgemaakte chocoladebrokken tot prachtig verzorgde sandwiches. Koude en warme schotels maakten, naast de drankjes, het geheel af. Geen Kerst zonder overdenking en samenzang, verzorgd door Ds. Wouter Smit.

Ook de ander, ver weg, werd niet vergeten. Er stond een collectebus voor Flying Docters. een organisatie die op de meest afgelegen gebieden in 30 landen medische zorg verleend. Het was een geanimeerd samenzijn, waar nieuwe ontmoetingen tot stand kwamen.

 


   

Overzicht van inrichting tot warme maaltijd; van spelend leren tot creativiteit; van tas versieren tot op bezoek zijn; van themadag tot zingeving; van fietsrepair tot Doorgeefluik.

  

De opening van Het WERELDHUIS 1 een impressie van de gebeurtenissen op zaterdag 30 mei 2015.

   

Interview met Joop van Herwijnen over het ontstaan en de ontwikkeling van Het WERELDHUIS.