Het WERELDHUIS, plek van Ontmoeting

Houten Ontmoet.nl

Eens gepubliceerde artikelen op HoutenOntmoet.nl

 (31) Gedicht gemaakt door een van de deelnemers van Het WERELDHUIS
Het WERELDHUIS gaat open
binnenkort
Dat was het toch allang?
Dat daar aan de Lobbendijk?
Jazeker, u hebt helemaal gelijk
Maar weet u, begin van dit jaar
-2019-
Is het in zijn geheel verhuisd,
De Bengels van de Bongerd maakten ruimbaan
Dus komt er nu een zogenaamde ‘open dag’
Al in de 19 e week
Het kon nog net op zaterdag,
De slotdag van de week.
Dan staan de deuren van het WERELDHUIS
U weet wel, dat huis van Vrede
Nog opener dan anders
Voor iedereen:
Alleen
of uit een ver of heel ver land
Maar weet wel: U zult er altijd WELKOM zijn:
Open is OPEN
(M. van Koukerk)(30) Het WERELDHUIS kent een gast,
die zijn 100e jaar ook bij ons gevierd heeft  

 • IMG-20221122-WA0001
 • IMG-20221122-WA0002
 • IMG-20221122-WA0000
 • IMG-20221122-WA0003Eén van de gasten op zijn 100ste verjaardag. Een klein feestje tijdens de dagelijkse thee/koffie-inloop in het Wereldhuis.


    

(29) Wereldhuis blijft tot nader
bericht op locatie Dijkhoeve 1
V.l.n.r. Ingrid Ahlrichs, Jan Overweg en Wytze Bijleveld ondertekenden de overeenkomst. Foto: Irene van Valen. V.l.n.r. Ingrid Ahlrichs, Jan Overweg en Wytze Bijleveld ondertekenden de overeenkomst. Foto: Irene van Valen.Na het ondertekenen van een overeenkomst waarin staat dat het Wereldhuis nog twee jaar gebruik mag maken van de locatie aan de Dijkhoeve, zeggen alle betrokken partijen unaniem dat dit rust geeft. Wethouder Jan Overweg, voorzitter van Stichting Houten Ontmoet Wytze Bijleveld en Ingrid Ahlrichs medebestuurslid en kerngroep lid van het Wereldhuis ondertekenden de overeenkomst afgelopen vrijdag 15 oktober 2021.

Overweg benoemde het gebruik van het voormalig schoolgebouw als locatie voor organisaties als het Wereldhuis, het Doorgeefluik, de Krachtfabriek en Stichting Present een mooi gegeven. ,,Ik hoop net als hen een gebouw te vinden waar zij tien tot vijftien jaar kunnen blijven en ben daar druk mee bezig. Deze ondertekening van twee jaar betekent dat we het licht aan houden en op zoek blijven naar een geschikt gebouw met een beter perspectief op de toekomst. Ik hoop op een goede afloop.” Overweg ziet het belang van deze organisaties in de maatschappij en erkent dat zij elkaar versterken. Hij hoopt, in samenwerking met wethouder Kees van Dalen, voor volgend jaar mei meer duidelijkheid te kunnen bieden. ,,Het blijft spannend”, benadrukte Overweg tenslotte.

Vervolgens werden de overeenkomst getekend, de taart aangesneden en koffie geschonken.

Bron: BDU Media, Houtens Nieuws, Irene van Valen.


     

(28) Impressie van de kerstactiviteiten (2022) in Het WERELDHUIS
 • De opening van de kerstmaaltijd.
 • Impressie van de verzorgde tafels.
 • De kersttafel gedekt.
 • Op 23 december werd een Kerstspel opgevoerd (2).
 • Op 23 december werd een Kerstspel opgevoerd.
 • De druk bezochte kerstviering op 23 december 2022
 • Impressie van de verzorgde tafels (2).
 • 20221219_192108
 • Tekst alle medewerkers van het Wereldhuis wensen u een heel voorspoedig en vooral gezond 2023


  

Sponsorteksten


27.   Baalbergen installatiebedrijf was al voor ons actief in het Oude WERELDHUIS aan de Lupine-oord. Maar heeft ons sinds de overgang naar Dijkhoeve ons deels gesponsord met het aanleggen van kabels vanuit de Krachtfabriek naar het WERELDHUIS, de aanleg van waterleidingen voor douche en tuin en alle toeleidende watervoorzieningen in de keuken en pantry. In 2021 hebben zij het werkbaar maken van diverse radiatoren en de ontluchtingen daarvan gesponsord.

In het jaar 2019 en begin 2020 werden we wederom gesteund door Xenos met alle mogelijke artikelen die wij gratis kunnen doorgeven aan onze gasten.
In de ontmoetingsruimte is een kast ingericht, a lá de Bookspot, waar we in staat zijn telkens een leuk assortiment aan verbruiksgoederen te kunnen presenteren.

Vanzelfsprekend zijn we daar weer zeer dankbaar voor.
Naast de statiegeld donatie van de gezamenlijke AH’s in Houten, ontvingen wij wekelijks een fruitdonatie van Albert Heijn Castellum. Albert Heijn Oude Dorp (Steenman) sponsorden de met kerst 2019 alle drie de stamppot bufetten
Het Installatie bedrijf Stigho heeft bij de verhuizing van Het WERELDHUIS naar  de Dijkhoeve 1 de noodzakelijke schakelkast en de daarvoor benodigde capaciteitsberekening deels gesponsord. Hierdoor is de veiligheid op dit gebied geborgd.

Baalbergen "GaWaLo" Houten. Ook bij onze verhuizing naar Dijkhoeve 1 is de firma Baalbergen weer genereus geweest in het het doortrekken en vernieuwen van elektriciteitskabels en waterleidingen naast diverse andere klussen.

In juni 2017 verraste ons de Stichting Onze Lieve Vrouwe Broederschap te Houten met een gift van € 250,- en de bijbehorende oorkonde. (zie foto). Het geld is bestemd voor het ondersteunen van de taallessen die al vele jaren in Het WERELDHUIS worden gegeven.


  

Statiegeldbonnen AH Oude Dorp


26.   Albert Heijn Oude Dorp heeft Het WERELDHUIS uitgekozen om in de maand oktober het doel te zijn voor de Statiegeldbonnen
Het is een eenvoudige manier om ons te steunen. 
Iedereen heeft wel lege flessen, breng ze dan deze maand, als u toch uw dagelijkse boodschappen  doet, naar de AH lege flessen plek en deponeer uw statiegeld bon in de daarvoor erbij staande zuil of druk op de donatieknop.
Doet u mee, u helpt ons alvast te sparen voor de volgende (hopelijk meer definitieve vestiging van het WERELDHUIS. De huidige plek moeten we formeel in 2023 verlaten hebben, Maar alles is daarbij afhankelijk van de bouwontwikkelingen. Maar we zijn in overleg dus...
Help ons,  en wij gaan alle gasten weer helpen aan een mooie nieuwe plek.


  

 Aanbieding kerstboom

 • eeee
 • ggg
 • gggg25.   Vrijdag 13 december heeft onze secretaris Sanne een kerstboom aangeboden namens de SHOT aan Het Wereldhuis in Houten. Deze kerstboom zal met kerst schitteren in het wereldhuis of bij een gezin die wel een lichtje kan gebruiken deze kerst. De kerstboom hebben we uiteraard aangeboden met kerstballen en lampjes, zodat deze mooi opgetuigd kan worden voor de kerst.Het Wereldhuis is een initiatief van de gezamenlijke kerken van Houten. Het Wereldhuis wil een plek van ontmoeting zijn voor alle inwoners van Houten. Het Wereldhuis heeft als missie om mensen samen te brengen. Op deze manier proberen te voorkomen dat mensen eenzaamheid of het gevoel daarvan ervaren. Wat je geloof of afkomst ook is iedereen is welkom. Het Wereldhuis wil daarin een rol vervullen door een open huis te bieden aan een ieder die behoefte heeft aan een intermenselijk contact.

Het Wereldhuis doet dit door van maandag t/m vrijdag open inloop te hebben, een Eat en MEET, doorgeefluik, fietswerkplaats, bookspot, taalles voor medelanders en creatieve activiteiten te organiseren. Rondom de feestdagen hebben ze extra activiteiten om de mensen bij elkaar te brengen als stamppot buffet, kerststukjes maken en een kerstlunch. Of de boom in het wereldhuis de kerstsfeer brengt of bij een gezin die hem nodig heeft. We hopen dat Het Wereldhuis en de bezoekers plezier hebben van de boom tijdens de feestdagen.De SHOT is een samenwerkingsverband tussen SPIN, Histos en Orca. SHOT organiseert gezamenlijke activiteiten voor de drie verenigingen. Denk hierbij aan kroegentochten, shotjesborrels, karaoke avonden en een zwembadfeest.


 

Kerst in Het WERELDHUIS 2019


24.   Tot drie maal toe is in het WERELDHUIS aandacht besteed aan Kerst. en wel op maandagavond 16 december een groots Kerstdiner verzorgd door de Eat en Meetgroep waar een 40tal gasten aan deel namen.  Op donderdag 19 december was er een prachtige Kerstlunch bijeenkomst met een 22 deelnemers en tot afsluiting op tweede Kerstdag een stamppot buffet dat door een 30tal gasten werd bijgewoond. Dit laatste bestond uit 4 soorten stamppot geheel verzorgd door Albert Heijn Oude Dorp. Voor deze geste zijn alle gasten en vrijwilligers van het WERELDHUIS AH oude Dorp zeer erkentelijk voor.Tijdens alle drie de bijeenkomsten was er pianomuziek verzorgd door Hans Manders, Deze piano is het WERELDHUIS vlak voor Kerst geschonken door een inwoner van Houten die helaas kleiner moest gaan wonen, maar wij hebben de piano in dank aanvaard, het maakt het mogelijk om wellicht iets meer met muziek te gaan doen voor de bezoekers van ons WERELDHUIS.


  

 • 20191219_122048
 • 20191219_122409
 • IMG-20191226-WA0004
 • IMG-20191226-WA0005
 • IMG-20191226-WA0006
 • IMG-20191226-WA0010
 • IMG-20191226-WA0014
 • IMG-20191231-WA0000
 • IMG-20191231-WA0001
 • IMG-20191231-WA0002
 • IMG-20191231-WA0003
 • IMG-20191231-WA0007
 • IMG-20191231-WA0008
 • IMG-20191231-WA0004
 • IMG-20191231-WA0005

 


Bovenstaand wat foto's van onze bijeenkomsten.


  

Open dag Wereldhuis


23.   Onder het genot van een stukje taart en iets te drinken, maakten buren, bekenden en
geïnteresseerden afgelopen zaterdag, 11 mei 2019, kennis met het Wereldhuis en elkaar. We telden zo’n 80 gasten.

Joop van Herwijnen, één van de kerngroepleden hield een toespraak. ,,Veertig vrijwilligers zetten zich in voor allerlei activiteiten van koffieochtenden tot taallessen, voor het verzorgen van maaltijden tot creatieve momenten. Het Doorgeefluik is dé plek waar spullen die mensen wegdoen doorgegeven worden.


 

 


 Via huisartspraktijken, het sociaal loket en andere instellingen worden mensen die eenzaamzijn op het Wereldhuis gewezen. We hebben niet altijd gebak, zoals vandaag, maar wel altijd koek en iets te drinken, want ons doel is dat mensen hier komen om contacten te leggen.


 

 


De bedoeling was een fruitboom te planten, maar door te droge grond werd dat afgeraden. Wel plantte de leiding een Hibiscus en Zonnebloemplantjes. ,,Wie stekjes heeft voor onze moes- en bloesemtuin mag ze komen brengen. Voor wie wil weten wat wij bieden, kom binnen en neem onze
folders mee.

In de maanden november en december zal naast het vervangen van een aantal haagplanten ook de fruitboom worden geplant.


 

   Open dag van Het WERELDHUIS op zaterdag 11 mei 2019Het WERELDHUIS gaat open
binnenkort
Dat was het toch allang?
Dat daar aan de L:obbedijk?
Jazeker, u hebt helemaal gelijk
Maar weet u, begin van dit jaar
-2019-
Is het in zijn geheel verhuisd,
De Bengels van de Bongerd maakten ruimbaan
Dus komt er nu een zogenaamde ‘open dag’
Al in de 19 e week
Het kon nog net op zaterdag,
De slotdag van de week.
Dan staan de deuren van het WERELDHUIS
U weet wel, dat huis van Vrede
Nog opener dan anders
Voor iedereen:
Alleen
of uit een ver of heel ver land
Maar weet wel: U zult er altijd WELKOM zijn:
Open is OPEN
(M. van Koukerk) Maandag 4 februari 201922.    Was de grande opening van het nieuwe Wereldhuis aan de Dijkhoeve 1. 

Er was koffie met gebak.

Joop van Herwijnen knipte symbolische een lint door voor de opening.

Herfststukjes 2019


21.   Maandag 28 oktober 2019 hebben Aletta, Thea, Nel en Ingrid Herfststukjes gemaakt om de tafels in Het WERELDHUIS mee op te fleuren. Het was een gezellige middag met een fantastisch resultaat.

Volgens de dames voor herhaling vatbaar.


 

  

20.   Buren Ontmoeten Culturen Houten, zaterdag 26 januari 2019

 

BENEFIETMIDDAG


19.   Op initiatief van onze Marokkaanse NT2 deelneemsters werd op 24 november jl. een benefietmiddag gehouden in Het WERELDHUIS. De opbrengst van deze middag was bestemd voor het bestrijden van de onkosten rondom de verhuizing van Het WERELDHUIS. Als deelneemsters aan de wekelijkse taaltraining weten zij als geen ander wat er allemaal komt kijken bij een verhuizing. Het onderwerp verhuizen wordt verwerkt in gesprekken en dictees, daarbij zien zij het huidige gebouw letterlijk elke week veranderen.De deelneemsters hebben een aantal van hun Afghaanse, Irakese en Syrische vriendinnen gevraagd te helpen met het organiseren en aanleveren van allerlei smakelijke hapjes. Ook het Doorgeefluik, bloemverwerking en de handwerkgroep deden mee en leverden allerlei producten aan voor de verkoop. De middag werd behoorlijk goed bezocht en veel zaken verwisselden van eigenaar.Ook wethouder Jana Smith kwam langs en genoot van de gezelligheid en contacten. Zij kreeg bij vertrek een bokaal vol heerlijkheden mee. Daar kon ze thuis van genieten.Alles bij elkaar was de benefietmiddag één groot succes met een mooie opbrengst van bijna €800,- Iedereen die hieraan heeft meegewerkt: HARTELIJK DANK!


Tafel met kerstspullen. Tafel met kerstspullen. Elektrische bakfiets met trailer

18. Zo ontvingen wij van het verjaardagsfonds van de Protestantse gemeente Houten in

2015 een mooie gift, waar wij ten behoeve van het Doorgeefluik een prachtige,
elektrisch ondersteunde, bakfiets met aanhanger voor konden kopen. Ongetwijfeld
heeft u deze al eens, al of niet bepakt, met allerhande spullen door Houten zien
rijden. (zie foto)

Vrijwilligers halen spulen op voor Het DoorGeefLuik op in Houten.. Vrijwilligers halen spulen op voor Het DoorGeefLuik op in Houten..


 

 Castellum Singers steunt Het WERELDHUIS

17.   In 2016, ter gelegenheid van hun 2e lustrum, hielden de Castellum Singers (een
zeer enthousiast 50+ koor) op 30 oktober 2016 een benefiet avond waarvan de
opbrengst bestemd zou zijn voor Het WERELDHUIS.

Tijdens die zeer geslaagde
feest en zangavond mocht Het WERELDHUIS een symbolische cheque in ontvangst
nemen.

Op 9 februari 2017 kregen we tijdens de koor repetitie de echte cheque van € 340,--
overhandigd. Uiteraard hebben wij het koor naast een dankwoord ook vermeld dat
wij dit bedrag zullen besteden aan werkboeken Nederlands als tweede taal.


De Castellum Singers (koor). De Castellum Singers (koor).


Dit is inmiddels gebeurt. De taalcursisten maken er al dankbaar gebruik van. De boeken blijven eigendom van Het WERELDHUIS vandaar dat er alleen met potlood in gewerkt mag worden. Zo kunnen meerdere cursisten gebruik maken van deze speciale en goede Nederlandse taalboeken voor buitenlanders. (foto’s).


 

16.   De verhuizing is in volle gang en gaat voorspoedig

  

UPDATE VERHUIZING: 08-12-2018

15. Op dit moment wordt er volop gewerkt om ons deel van de voormalige bassischool De Bengelbongerd, geschikt te maken als WERELDHUIS 2 - zoals we het tijdelijk noemen omdat de huidige vestiging nog open is. We betrekken het gebouw 4 februari met de eersteontmoetingsochtend met koffie en thee en een goed gesprek. Tevens is er gelegenheid om alleruimtes te verkennen. De creatief groep gaat dan ook weer van start.De komende maand maken we de verbouwingen af en stoppen na onze Kerstlunch op donderdag 20december met onze activiteiten en bereiden de verhuizing voor.

Er wordt hart geklust in het nieuw op te zetten WERELDHUIS. Er wordt hart geklust in het nieuw op te zetten WERELDHUIS.


 


Het gaat om selecteren wat wel en niet meegaat, alles inpakken en klaarzetten voor de werkelijke verhuizing in de maand januari 2019. Op 31 januari worden we geacht het pand aan de Lupine-oord verlaten te hebben.We buigen ons nu over de lijst met de laatste ‘To Do’ zaken, evenals een concept planning voor deechte verhuizing.We kunnen namelijk niet alles op één dag door iedereen tegelijk laten doen. Dit geheel vraagt om veel overleg, waarna we definitief tot afspraken kunnen komen, zodat het geheel zo glad mogelijk zal verlopen. Bedenk daarbij dat we het hebben over ca. 15 activiteitengroepen die meer of minder materiaal te verhuizen hebben. Een hele klus, maar wij gaan ervoor.


 

 Zing Nederlands Met Me


14. ‘Zing Nederlands met me’ is een succesvol landelijk initiatief, gericht op vluchtelingen en statushouders. Deze mensen zijn vaak onze taal nog niet machtig. Het meezingen van Nederlandstalige liedjes is een goede manier om het Nederlands sneller onder de knie te krijgen. Daarnaast werkt muziek verbindend!  Dit is de reden dat wij dit enorm waardevolle project graag in Houten willen starten.Hoe werkt het? Vanaf 28 maart beginnen wij met het project ‘Zing Nederlands met me.’ Het programma bestaat uit tien dinsdagavonden, eindigend op 10 mei. Op elke dinsdagavond zingen wij Nederlandstalige (pop)liederen, begeleid door een voorzanger en live muziek.Tijdens een zangavond zullen wij vijf tot zes nummers zingen.

Dit wisselen wij af met het uitleggen en bespreken van de teksten. Hierdoor wordt het duidelijker voor de deelnemers wat zij zingen. En dit draagt weer bij aan hun taalvaardigheid.Voor wie?In de eerste plaats voor vluchtelingen en statushouders van 12 jaar en ouder. Nieuwe Houtenaren dus! Natuurlijk zijn autochtone Houtenaren ook welkom.Per nieuwe Houtenaar is er plek voor maximaal één autochtone Houtenaar. maximaal één autochtone Houtenaar. Iedereen die in Houten woont en Nederlands niet als moedertaal heeft, en de taal beter wil leren is van harte welkom.Hoe?U hoeft zich niet aan te melden. U kunt aanschuiven wanneer u wilt. We vinden het natuurlijk leuker wanneer u elke week terugkomt!Dit is de perfecte manier om elkaar beter te leren kennen en de taal sneller te leren.In de bijlage vindt u de flyer (in het Nederlands en in het Engels).Heeft u interesse om deel te nemen, of kent u mensen die het erg leuk zouden vinden om mee te doen? Doe mee en/of vertel het door!  Heeft u nog vragen? Mail of bel ons gerust!Wie zien uit naar jullie komst! Christiaan van der Houwen en Tabitha van Dongen.Vrijheidsfeest in en om Het WERELDHUIS


'Vrijheid is van elke dag'

13. 10 juni 2017 van 13:00 tot 16:00 uur muziek, dans, kunst in velerlei vormen en heerlijke hapjes van over de hele wereld.
Rond 13:00 uur open wethouder Van Dalen het feest. De kunst hang of staat door het hele gebouw in de vrijheidsboom willen
we graag in iedere bekende of onbekende taal de woorden vrijheid en veiligheid zien hangen komt u ook een vaan versieren?

Iedere Houtenaar van harte welkom.


  

Afghaans Nieuwjaar (Nawruz) (Noroez)


12. Op 18 maart jl. vierde de Afghaanse gemeenschap via haar vereniging i.o. Shammama haar  Nieuwjaar. Het jaar 1396 werd verwelkomt. Zij houden samen met Iran en andere landen van het voorheen Perzische rijk  als datum voor hun jaartelling 21 maart aan, de verwelkoming van de lente.

In het WERELDHUIS was het een feestelijk geheel met toespraken, mooie kleding, zang en dans en  natuurlijk heerlijk eten. Maar de ontmoeting stond centraal en dat was te merken men zat aan de tafels zeer gezellig met elkaar te praten. De meeste families kennen elkaar goed van ontmoetingen in Houten en Utrecht. Maar er waren deze keer ook families uit Amsterdam en zelfs Leeuwarden.  

Bijgaande foto’s geven een indruk en verder verwijzen wij  naar de door Omroep Houten gemaakt film.

Omroep Houten.


   

Albert Heijn Houten bedankt11. Het WERELDHUIS mocht in de maand januari 2017 de donatie ontvangen van door de klanten van Albert Heijn Castellum, Oude Dorp en Het Rond ingeleverde statiegeld bonnen. Men kon daartoe het statiegeld bonnetje deponeren in een glazen of houten koker die naast de statiegeld machine staat. Wij waren zeer verheugd om aan het einde van de maand een bedrag van bijna € 800,-- te mogen ontvangen.Wij zijn zowel Albert Heijn, Castellum, Het Oude Dorp , en Het Rond als de klanten die hun bonnetje gedeponeerd hebben zeer erkentelijk en dankbaar voor deze geste. Het bedrag krijgt een goede bestemming in lesmateriaal voor de nieuwkomers, materialen nodig voor de verschillende activiteiten en maaltijden. We zouden het prettig vinden u ook eens op een van de inloop momenten te mogen ontmoeten. Voel u WELKOM.Tuinhek en WERELDBAKfiets


10. Wat een fraai hekwerk heeft één van onze gasten toch in elkaar gezet als afscheiding voor onze MOESTUIN. Aan hulp om op onze bakfiets met trailer te rijden geen gebrek. Bent u deze WERELDbakfiets al tegengekomen ergens in Houten?


 

  

 Eat x meet in de zomer van 2016


9. Op een maandagavond buiten eten heeft ook wel wat. Een overzicht van de gasten in de heerlijke avondzon kom ook genieten op de 1e en 3e maandag van de maand. Opgave vooraf (zie Eat & Meat meer). 

Nieuwjaarsfeest voor Oud- en Nieuwkomers 2016


8. Twitter: @JockoRensen

Feest van ontmoeting, muziek, eten, drinken en mooie woorden uit alle talen & culturen in Wereldhuis #houtenontmoet.
Nieuwjaarsfeest Het WERELDHUIS voor Oud- en Nieuwkomers. Zondag 17 januari 2016 jl.

 

7.   Een deel van de gastvrouwen en zingevingsgroep

Een deel van de gastvrouwen en zingevingsgroep

Een deel van de gastvrouwen en zingevingsgroep


 

Syriërs koken voor World Vission

Het kookteam

Het kookteam


6.   'Het plezier spat er van af'
Syriërs koken voor World Vission/Sterke Start
Ca 120 gasten genoten in het WERELDHUIS van deze voortreffelijke Benefietmaaltijd
aangeboden door de op dit moment in Houten verblijvende Syriërs Op de foto de Syrische kookstaf en de leden van de werkgroep World
Vision/Sterke Start.

 

Omheining gereed om de moestuin

 


5.   Donderdagavond 9 juni 2016 hebben vrijwilligers van Het WERELDHUIS 50 taxusbomen geplant aan de rand de moestuin die momenteel in aanleg is. De moestuin zal rolstoeltoegankelijk worden gemaakt door middel van extra brede paden. En opgehoogde plantenbakken.

De stratenmakers zullen binnenkort beginnen met het bestraten van het hele geheel.Oud en nieuw ontmoet elkaar


4.   Nieuwjaarsbijeenkomst Het WERELDHUIS 2016.

Krantenartikel: Het Trefpunt Houten, Edna Smet

Druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst met muziek, zang en lekkere hapjes.


 

 

Creatief tassen maken


3.   Vanaf 1 januari 2016 worden er geen plastic tassen GRATIS meer meegegeven bij uw winkelaankopen. Het WERELDHUIS wil u hierbij helpen toch uw boodschappen in een leuke tas mee te nemen. Op de donderdagmiddagen kunt u dus langs om uw eigen tas te versieren of te (laten) versieren. Dit laatste echter tegen beperkte vergoeding.


 

Van vacht tot draad


2.   Vanaf 5 februari was er elke eerste vrijdag van de maand van 10:00 tot 12:30 uur een groep actief met het spinnen van een schapenvacht tot wol om het daarna creatief te verwerken tot een gereed product. Spinnenwielen zijn aanwezig!


 

Interview Omroep Houten met Joop van Herwijnen


1.   Op 16 februari 2016 werd Joop van Herwijnen geïnterviewd op Omroep Houten in het radioprogramma De Kracht van Houten.